tartaar
van maatjes
met avocado
Snijd de maatjes op blokjes van een halve
centimeter. Doe dit ook met het vruchtvlees van
een avocado en besprenkel het met citroensap.
Vierendeel een paar kerstomaatjes. Snipper
lente-uitjes. Hak verse dille fijn. Voeg al deze
ingrediënten samen en meng goed met een
borrelglas jenever.
Meng in een ander kommetje een potje zure
room met een flinke scheut witte aceto
balsamico en een draai uit de pepermolen.
Proef, want de azijn moet in balans zijn met de
room, maar mag niet overwegen.
Schep de bereiding van zure room door de
maatjes met avocado, roer goed om en zet de
schaal met de mengeling een tiental minuutjes
in de diepvriezer.
Snijd ondertussen de komkommer op
flinterdunne plakjes, snijd gedroogde tomaatjes
in brunoise en hak een handvol peterselie.
Bereid de bordjes voor met een rozet van
komkommer, de gedroogde tomaatjes,
peterselie en gehakte gedroogde tomaatjes.
Zet in het midden ervan een brede ring.
Maak een torentje. Dat bereik je door de
bereiding uit de vriezer te halen en in de ringen
te drukken. Steek een paar sprietjes bieslook in
de ring en verwijder die dan.
Werk af met een grondig gewassen bloemetje
van bieslook. Dien op met geroosterd brood.
zure room
witte aceto
balsamico
peper uit de molen
komkommer
gedroogde
tomaatjes
peterselie
bieslook
bloemetjes van
bieslook
toastbrood
ingrediënten - info
maatjesharing
avocado
citroen
kerstomaatjes
lente-uitjes
verse dille
jenever
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.