ingrediënten - info
rodekool
appeltjes
stoofpeertjes
rode wijn
balsamico
aalbessengelei
Verwijder de harde witte kern en snijd de rest van de rode kool
in fijne reepjes.
Stoof gesnipperde ui in ruim wat boter tot glazig in een diepe
kookpot.
Doe er de rodekool bij. Kruid met peper, zout, geplette
jeneverbessen, kruidnagel, laurier en steranijs. Meng en laat
een kwartiertje stoven met toevoeging van een beetje water.
rodekool met appeltjes
bruine suiker
jeneverbessen
kruidnagel
steranijs
boter
ui
laurier
peper & zout
Voeg daarna toe: afhankelijk van de hoeveelheid kool, één à
twee glazen rode wijn, een paar eetlepels bruine suiker naar
smaak en een flinke scheut rode balsamico. Meng goed en
laat een half uurtje sudderen.
Snijd ondertussen de geschilde appeltjes op partjes. Je kan
indien gewenst ook geschilde en gesneden stoofpeertjes
klaarzetten.
Voeg na een half uur de appels, eventueel de stoofpeertjes en
een redelijk grote hoeveelheid aalbessengelei toe. Meng en
laat verder sudderen op laag vuur met halfgeopend deksel.
Dat voor minstens een half uur, maar het mag ook veel langer
zijn. De keuze van de tijdsduur hangt af van jouw smaak. Een
kortere tijd geeft rodekool met meer ‘beet’.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: