Kook aardappelen en laat ze uitdampen. pureer met boter,
eidooiers, peper en zout. Breng op smaak met een scheutje
droge sherry (!), nootmuskaat en een lepeltje mosterd. Voeg
dan fijn geraspte parmezaanse kaas toe in een verhouding
van minstens 1/5 tegenover de aardappelen. Maar het mag
meer zijn.
Deze puree moet zeer stevig aanvoelen. Desnoods wat
vloeiende bloem toevoegen om de consistentie te verbeteren.
Zet de puree een tijdje in de frigo.
De kroketjes op foto werden gemaakt met een eenvoudige
‘krokettenpers’, maar het kan ook met de hand. Wentel ze
daarna eerst in bloem, dan in losgeklopt ei en tenslotte in
paneermeel.
Bewaar ze een nacht in de koelkast alvorens ze te frituren tot
goudbruin in plantaardige olie op 185°C.
.
aardappelkroketten met parmezaan
paneermeel
aardappelen
boter
eieren
peper & zout
droge Sherry
Dit zijn geen kaaskroketten, maar wel een variant op de
gewone aardappelkroketten.
ingrediënten - info
nootmuskaat
mosterd
parmezaan
bloem
meer vegetarische gerechten: