ingrediënten - info
broccoli
knolselder
ui
knoflook
boter
verse tijm
Haal de roosjes van de broccoli. Snijd een halve knolselder,
een ui en een paar teentjes knoflook in brunoise. Stoom de
broccoli en de knolselder gaar.
Stoof de ui met de knoflook in een lepeltje boter. Kruid met een
paar takjes geritste tijm. Laat een handvol gehakte peterselie
meestoven als de ui glazig geworden is. Kruid verder met
peper, zout en nootmuskaat.
stoemp van broccoli en knolselder
peterselie
peper & zout
nootmuskaat
groentebouillon
dragon
zure room
graantjesmosterd
Voeg de gestoomde groenten en een scheutje
groentebouillon toe en laat even verder stoven. Voeg op het
laatst een handvol dragonblaadjes toe, laat nog even kort
stoven en haal de kookpot van het vuur.
Meng de bereiding met een paar lepels zure room en een
tweetal eetlepels graantjesmosterd.
Plet de bereiding met een pureestamper en breng verder op
smaak met kruiden indien gewenst. Zet afgedekt warm weg tot
gebruik.
Deze stoemp past perfect als begeleiding van vis. Hier
gepresenteerd met gebakken pladijs, afgewerkt met peterselie
en bieslook.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: