Haal het groen van de bloemkool, snijd de harde witte kern
eruit en verdeel de rest in grote brokken.
Doe dit met kleine hoeveelheden in de cutter en maak er grof
gehakte bloemkoolrijst van.
Doe een bodempje wokolie met sesamolie in een braadpan en
fruit daarin een paar teentjes geperst knoflook. Roerbak de
bloemkoolrijst een tiental minuutjes tot die beetgaar is.
Overgiet met een streepje sojasaus, roer goed om en laat nog
een minuutje bakken. Dan is de bloemkoolrijst klaar voor
gebruik.
Voor andere toepassingen dan bij Oosterse gerechten, bak je
de rauwe bloemkoolrijst gewoon in wat boter en kruid met
peper, zout en nootmuskaat.
bloemkoolrijst
ingrediënten - info
bloemkool
wokolie
sesamolie
sojasaus
knoflook
peper en zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Voorbeeld van toepassing
meer vegetarische gerechten: