bloemkoolrijst 200 g 00-bloem2 el olijfoliezout18 g verse gist100 g water           
Haal het groen van de bloemkool, snijd de harde witte kern eruit en verdeel de rest in grote brokken. Doe dit met kleine hoeveelheden in de cutter en maak er grof gehakte bloemkoolrijst van. Doe een bodempje wokolie met sesamolie in een braadpan en fruit daarin een paar teentjes geperst knoflook. Roerbak de bloemkoolrijst een tiental minuutjes tot die beetgaar is. Overgiet met een streepje sojasaus, roer goed om en laat nog een minuutje bakken. Dan is de bloemkoolrijst klaar voor gebruik. Voor andere toepassingen dan bij Oosterse gerechten, bak je de rauwe bloemkoolrijst gewoon in wat boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

bloemkoolrijst

ingrediënten - info bloemkool wokolie
sesamolie sojasaus knoflook peper en zout
Creatief Koken de              passie kookvurige

bloemkoolrijst

Haal het groen van de bloemkool, snijd de harde witte kern eruit en verdeel de rest in grote brokken. Doe dit met kleine hoeveelheden in de cutter en maak er grof gehakte bloemkoolrijst van. Doe een bodempje wokolie met sesamolie in een braadpan en fruit daarin een paar teentjes geperst knoflook. Roerbak de bloemkoolrijst een tiental minuutjes tot die beetgaar is. Overgiet met een streepje sojasaus, roer goed om en laat nog een minuutje bakken. Dan is de bloemkoolrijst klaar voor gebruik. Voor andere toepassingen dan bij Oosterse gerechten, bak je de rauwe bloemkoolrijst gewoon in wat boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
ingrediënten - info bloemkool wokolie
sesamolie sojasaus knoflook peper en zout
bereiding ingrediënten
Voorbeeld van toepassing
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige