gegrilde raapjes

gegrilde raapjes

olijfoliespray zout
Schil de raapjes en snijd ze in schijven van ongeveer 1 cm dikte. Halveer ze overlangs. Besproei de schijfjes met olijfoliespray. Verhit een droge grillpan. Schik de schijfjes mooi naar mekaar in de pan, zodat elk ervan contact maakt met de bodem. Laat een minuutje of drie grillen. Als er een mooi grillpatroon te zien is, draai ze dan om en grill ook de andere kant. Prik erin om te controleren of ze voldoende gaar zijn. Doe er wat zout overheen en dien op als aardappelvervanger met vlees en groenten.
raapjes
Raapjes, een typische wintergroente, laten zich op verschillende manieren bereiden. Meestal als onderdeel van stoofpotjes, bijvoorbeeld een hutsepot. Maar het kan ook anders, zoals hier gegrild, waardoor de raapjes een perfecte aardappelvervanger zijn in een koolhydraatarm eetpatroon.
Creatief Koken de              passie kookvurige

gegrilde raapjes

olijfoliespray zout
bereiding ingrediënten
Schil de raapjes en snijd ze in schijven van ongeveer 1 cm dikte. Halveer ze overlangs. Besproei de schijfjes met olijfoliespray. Verhit een droge grillpan. Schik de schijfjes mooi naar mekaar in de pan, zodat elk ervan contact maakt met de bodem. Laat een minuutje of drie grillen. Als er een mooi grillpatroon te zien is, draai ze dan om en grill ook de andere kant. Prik erin om te controleren of ze voldoende gaar zijn. Doe er wat zout overheen en dien op als aardappelvervanger met vlees en groenten.
Raapjes, een typische wintergroente, laten zich op verschillende manieren bereiden. Meestal als onderdeel van stoofpotjes, bijvoorbeeld een hutsepot. Maar het kan ook anders, zoals hier gegrild, waardoor de raapjes een perfecte aardappelvervanger zijn in een koolhydraatarm eetpatroon.
raapjes
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige