sausen met fruit
ingrediënten - info
zwarte bessen
wildfond
cassislikeur
peper uit de molen
cassissaus
Maak zelf een wildfond, dat geeft het beste resultaat. Maar je
kan uiteraard ook klaargemaakte wildfond gebruiken. Was de
zwarte bessen, giet er wildfond bij tot ze net ondergedompeld
zijn. Kruid met een paar draaien uit de pepermolen.
Breng aan de kook en laat inkoken tot de meeste bessen
opgelost zijn. Druk de saus door een zeef in een kookpotje en
breng opnieuw aan de kook. Voeg naar smaak cassislikeur toe
en laat even uitdampen tot de alcohol eruit is. Je kan de saus
binden, maar dat hoeft niet.
perensaus
Centrifugeer de peren. Neem één deel perensap, één deel
marsalawijn en twee delen wildbouillon. Breng aan de kook en
laat tot bijna de helft inkoken. Breng op smaak met peper en
een snuifje zout.
Bind de saus met bruine sausenbinder.
ingrediënten - info
conference peren
marsala
Ga verder naar:
ingrediënten - info
verse abrikozen
witte wijn
pastis
peper en zout
abrikozensaus
Verwijder de pitten uit de abrikozen. Snijd de vruchten in
blokjes en breng ze op middelhoog vuur aan de kook met een
gelijke hoeveelheid witte wijn. Kruid met peper uit de molen en
een snuifje zout. Voeg een borrelglas pastis toe. Laat een paar
minuten inkoken.
Mix en zeef de saus. Je kan ze eventueel binden met wat in
water opgelost zetmeel, maar dat hoeft niet.