sausen met fruit

ingrediënten - info zwarte bessen wildfond
cassislikeur peper uit de molen

cassissaus

Maak zelf een wildfond, dat geeft het beste resultaat. Maar je kan uiteraard ook klaargemaakte wildfond gebruiken. Was de zwarte bessen, giet er wildfond bij tot ze net ondergedompeld zijn. Kruid met een paar draaien uit de pepermolen. Breng aan de kook en laat inkoken tot de meeste bessen opgelost zijn. Druk de saus door een zeef in een kookpotje en breng opnieuw aan de kook. Voeg naar smaak cassislikeur toe en laat even uitdampen tot de alcohol eruit is. Je kan de saus binden, maar dat hoeft niet.

perensaus

Centrifugeer de peren. Neem één deel perensap, één deel marsalawijn en twee delen wildbouillon. Breng aan de kook en laat tot bijna de helft inkoken. Breng op smaak met peper en een snuifje zout. Bind de saus met bruine sausenbinder.
ingrediënten - info conference peren marsala
wildfond bruine sausenbinder
Ga verder naar:
ingrediënten - info verse abrikozen
witte wijn pastis peper en zout

abrikozensaus

Verwijder de pitten uit de abrikozen. Snijd de vruchten in blokjes en breng ze op middelhoog vuur aan de kook met een gelijke hoeveelheid witte wijn. Kruid met peper uit de molen en een snuifje zout. Voeg een borrelglas pastis toe. Laat een paar minuten inkoken. Mix en zeef de saus. Je kan ze eventueel binden met wat in water opgelost zetmeel, maar dat hoeft niet.
Creatief Koken de              passie kookvurige

sausen met fruit

ingrediënten - info conference peren marsala
ingrediënten
Ga verder naar:
bereiding ingrediënten bereiding

cassissaus

Maak zelf een wildfond, dat geeft het beste resultaat. Maar je kan uiteraard ook klaargemaakte wildfond gebruiken. Was de zwarte bessen, giet er wildfond bij tot ze net ondergedompeld zijn. Kruid met een paar draaien uit de pepermolen. Breng aan de kook en laat inkoken tot de meeste bessen opgelost zijn. Druk de saus door een zeef in een kookpotje en breng opnieuw aan de kook. Voeg naar smaak cassislikeur toe en laat even uitdampen tot de alcohol eruit is. Je kan de saus binden, maar dat hoeft niet.
cassislikeur peper uit de molen

perensaus

Centrifugeer de peren. Neem één deel perensap, één deel marsalawijn en twee delen wildbouillon. Breng aan de kook en laat tot bijna de helft inkoken. Breng op smaak met peper en een snuifje zout. Bind de saus met bruine sausenbinder.
wildfond bruine sausenbinder

abrikozensaus

bereiding
Verwijder de pitten uit de abrikozen. Snijd de vruchten in blokjes en breng ze op middelhoog vuur aan de kook met een gelijke hoeveelheid witte wijn. Kruid met peper uit de molen en een snuifje zout. Voeg een borrelglas pastis toe. Laat een paar minuten inkoken. Mix en zeef de saus. Je kan ze eventueel binden met wat in water opgelost zetmeel, maar dat hoeft niet.
witte wijn pastis peper en zout
ingrediënten
ingrediënten - info verse abrikozen
receptfiche receptfiche
de              passie Creatief Koken kookvurige