mascarpone
advokaat
amandelschilfers
cacaopoeder
Brugse kletskoppen
ingrediënten - info
room
bloemsuiker
vanillesuiker
De opbouw. Knip uit een blad bakpapier een strook van een
vijftal centimeter breed en even lang als de omtrek van de
springvorm. Steek het papier langs de rand. Vul de taartvorm
met de vulling. Strijk de bovenkant mooi glad en breng met
een borsteltje een deklaag aan met advokaat. Knip het
bakpapier gelijk met de bovenkant van de taartvorm en dek
die af met folie. Laat de taart een nachtje opstijven in de
diepvries.
De afwerking. Neem de vorm uit de diepvries en kleef langs
de rand Brugse kletskopjes en spuit bovenop een ring van
toefjes slagroom. Garneer naar eigen fantasie, zoals hier met
geroosterde amandelschilfers en cacaopoeder.
advokaatijstaart
De taartbodem. Neem een taartspringvorm van de gewenste
diameter, bijvoorbeeld 25 cm. Bedek de bodemplaat met
bakpapier en klik de rand vast.
Je kan nu de bodemplaat bedekken met een laag lange
vingers of fijngestampte macarons. Maar je kan de vulling ook
direct aanbrengen op de bodemplaat. In dat geval gebruik je
best andere folie dan papier als bodembedekker.
De vulling. Klop in een kom 25 cl slagroom stijf. Meng 3
eetlepels bloemsuiker en 2 eetlepels vanillesuiker met 500 g
mascarpone en 35 cl advocaat. Klop de massa met een
garde tot een homogeen geheel, zonder klonters.