ingrediënten - info
aubergine
spinazie
peper en zout
bloemkool
gorgonzola
room met Griekse
yoghurt
nootmuskaat
mozzarella
Gruyère
knolselder
Bestuif een diepe ovenschotel met een beetje olijfolie uit een
spuitbusje. Vul de bodem met gebakken aubergineschijven.
Leg daarop een laag knolselder-lasagnevellen. Vul naar boven
toe af met lagen tomatensaus, spinazie en knolseldervellen.
Als toplaag komt de bloemkool-kaassaus met daarop geraspte
Gruyère vermengd met mozzarella. Zet 35 minuten in de oven
op 185°C. Nu zijn er een paar varianten op dit thema.
In een feestelijke presentatie maak je de lasagne best in
individuele ronde porseleinen potjes. Je zet op een langwerpig
bord een potje lasagne, in het midden een fris slaatje met
bijvoorbeeld, rucola, wortel, courgettelinten besprenkeld met
witte balsamico. Daarnaast als derde onderdeel een
sauspannetje met tomatensaus, opgewerkt met Italiaanse
kruiden, rode balsamico en verse basilicum.
Een inhoudelijke variant: heb je geen boodschap aan een
koolhydraatarm gerechtje, vervang dan de knolselder door
gewone lasagnevellen en maak een bechamel vermengd met
kaas.
ui
puntpaprika
jonge worteltjes
kastanje-champignons
knoflook
courgette
olijfolie
tomatenpulp uit blik
tomatenpuree
Italiaanse kruidenmix
verse basilicum
geraspte Parmezaan
Tomatensaus: hak de ui, puntpaprika’s, jonge worteltjes,
kastanjechampignons, knoflookteentjes en de courgette in een
fijne brunoise. Bak ze samen in een beetje olijfolie.
Voeg tomatenpulp uit blik en tomatenpuree toe. Kruid met een
Italiaanse kruidenmix en verse basilicum. Meng met een zakje
geraspte Parmezaan.
Snijd de aubergine in plakken en bak ze goudbruin in olie.
Breng op smaak met peper en zout.
De spinazie: laat bladspinazie kort slinken in een beetje
olijfolie. Laat uitlekken.
Maak een kaassaus: stoom een bloemkool gaar en meng met
een busje lichte room met Griekse yoghurt. Zet er de
handmixer in en kruid met nootmuskaat en peper uit de molen.
Zet op een laag vuur, voeg gorgonzola zonder korst en een
handvol geraspte mozzarella toe. Roer tot een homogene
massa die lijkt en smaakt zoals een bechamel verrijkt met
kaas.
De lasagnevellen: modelleer een knolselder tot één grote
kubus. Snijd in flinterdunne velletjes met de broodsnijmachine.
Stoom de velletjes tot bijna gaar.
vegetarische lasagne zonder pasta
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: