ingrediënten - info
rozijnen
balsamico
steranijspoeder
gedroogde munt
rode wijn
wildfond
vloeiende bloem
koriander
tomatenpuree
knolselder
zoete aardappel
gele raapjes
komijn
ragout van hert en everzwijn
ganzenvet
couscousgraan
vijgen
honing
sjalotjes
knoflook
gekookte kastanjes
gedroogd eekhoorntjesbrood
jeneverbessen
peper en zout
ras-el-hanout
harissa
Bestuif het vlees met bloem. Schroei het rondom dicht in een
pan met een beetje ganzenvet. Kruid met peper en zout.
Snijd de sjalotjes en een paar knoflookteentjes fijn en stoof ze
kort aan in wat ganzenvet. Doe een handvol gedroogd
eekhoorntjesbrood in een blender en vermaal tot poeder. Plet
de jeneverbessen. Plet een handvol voorgekookte kastanjes.
Voeg nu alle ingrediënten samen in de tajine: het vlees, de
sjalotjes met look, de jeneverbessen, het
eekhoorntjesbroodpoeder en de rozijntjes. Giet er in gelijke
hoeveelheden wildfond en rode wijn bij.
Kruid met een tweetal eetlepels ras-el-hanout, een beetje
steranijspoeder, een koffielepeltje gedroogde munt, een
eetlepel tomatenpuree en een flinke scheut kwaliteitsvolle
rode balsamico-azijn. Meng er tenslotte een papje bij van een
tweetal lepels vloeiende bloem opgelost in wat water.
Stel de tajine in op 2 ½ uur op volle kracht en kontroleer dan
de garing.
Maak het couscousgraan klaar volgens de instructies op de
verpakking. Snijd de vijgen tot op een centimeter van de
onderkant in, in vier partjes. Druppel er wat vloeibare honing
over en zet ze een drietal minuutjes onder een hete grill in de
oven.
Snijd de knolselder, gele raapjes en zoete aardappel in kleine
dobbelsteentjes. Stoom ze zeer kort en bak ze vervolgens in
wat ganzenvet tot ze kleuren. Kruid met komijn, peper en
zout.
Op het bord: een kommetje couscousgraan, met daarrond
de gebakken groenten en een gegrilde vijg. Werk af met
takjes verse koriander. Bedien aan tafel de gasten
rechtstreeks uit de tajine met vlees en saus. Niet iedereen
lust immers een ‘natte’ couscous met veel saus. Hou ook een
potje harissa bij de hand voor wie het graag pikant heeft.
winterse tajine met ragout van wild
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.