tomatenconcentraat
dorade (goudbrasem)
olijfolie
knoflook
ui
rode paprika’s
courgette
ingrediënten - info
aubergine
tijm
rozemarijn
peper en zout
tomaten
Maak op de beide flanken van de vis drie inkepingen tot op de
graat en bestrooi met peper en zout.
Vul de buikholte met verse tijm en rozemarijn, geplet knoflook
en wat peper en zout. Klem de vis in een ingeolied visrooster
en grill 10 minuten boven een matig warm vuur. Draai
regelmatig om.
Ratatouille: snijd een aubergine, courgette en rode paprika in
redelijk grote stukken. Haal ontvelde tomaten leeg en snijd ze
in vier delen.
gegrilde dorade met ratatouille
De dorade, zeebrasem of goudbrasem als je wil, leeft
overal waar het water warm is en in Europa is dat vooral in
de Middellandse zee.
In de warmere zomermaanden komt het beestje ook voor
in onze Noordzee. Je hoeft geen slecht geweten te jebben
als je dorade wil eten. Ze worden massaal gekweekt en
wat vrij rondzwemt, wordt gevangen door lijnvissers.
Deze vis is bijzonder smakelijk en geschikt voor de
barbecue, mits ingepast in een visgrill.
Combineer met alles wat naar het warme zuiden en
vakantie smaakt, zoals hier met ratatouille.
Snijd een ui in halve maantjes en fruit deze met geplette
knoflookteentjes naar smaak in olijfolie. Voeg de gesneden
groenten toe. Kruid met verse tijm en rozemarijn, peper en
zout. Voeg desgewenst een paar eetlepels tomatenpuree
toe.
Laat op een zacht vuurtje, een tiental minuutjes onafgedekt
sudderen tot de groenten gaar zijn maar niet overkookt.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.