zalmmoten
romanesco kool
peper & zout
dille
bieslook
avocado
citroensap
zalm met warme avocadosaus
Er bestaan talloze bereidingen met avocado in
guacamole-achtige sausjes. Zelden wordt de saus warm
opgediend. Het resultaat is verrassend.
En dan de romanesco oftewel de groene
torentjesbloemkool. Deze groente heeft vooral een
decoratieve meerwaarde vanwege de bijzondere vorm van
het geheel en van de roosjes elk afzonderlijk. Maar de
smaak is ook best oké en inderdaad vergelijkbaar met
witte bloemkool. Beste periode voor romanesco: van juli
tot november.
De spinaziestoemp is een klassieke aardappelpuree
waaraan gemixte spinazie toegevoegd wordt.
De zalm is gebakken in olijfolie en gekruid met peper, zout
en dille.
Hier wordt dit schoteltje afgewerkt met een takje dille en wat
sprietjes bieslook.
Stoom de romanesco een tiental minuten. Kruiden hoeft niet.
De warme avocadosaus maak je zo: haal het vruchtvlees uit
rijpe avocado’s en mix in de blender met wat citroensap en
groentebouillon. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg room toe en warm de saus op, net voor het gebruik. Niet
aan de kook brengen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.