zalm met warme avocadosaus
zalmmoten romanesco kool peper & zout dille bieslook avocado citroensap
ingrediënten - info room spinazie aardappelpuree olijfolie groentebouillon

zalm met warme avocadosaus

Er bestaan talloze bereidingen met avocado in guacamole-achtige sausjes. Zelden wordt de saus warm opgediend. Het resultaat is verrassend. En dan de romanesco oftewel de groene torentjesbloemkool. Deze groente heeft vooral een decoratieve meerwaarde vanwege de bijzondere vorm van het geheel en van de roosjes elk afzonderlijk. Maar de smaak is ook best oké en inderdaad vergelijkbaar met witte bloemkool. Beste periode voor romanesco: van juli tot november.
De spinaziestoemp is een klassieke aardappelpuree waaraan gemixte spinazie toegevoegd wordt. De zalm is gebakken in olijfolie en gekruid met peper, zout en dille. Hier wordt dit schoteltje afgewerkt met een takje dille en wat sprietjes bieslook.
Stoom de romanesco een tiental minuten. Kruiden hoeft niet. De warme avocadosaus maak je zo: haal het vruchtvlees uit rijpe avocado’s en mix in de blender met wat citroensap en groentebouillon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg room toe en warm de saus op, net voor het gebruik. Niet aan de kook brengen.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

zalm

met warme

avocadosaus

zalmmoten romanesco kool peper & zout dille bieslook avocado citroensap
ingrediënten - info room spinazie aardappelpuree olijfolie groentebouillon
Stoom de romanesco een tiental minuten. Kruiden hoeft niet. De warme avocadosaus maak je zo: haal het vruchtvlees uit rijpe avocado’s en mix in de blender met wat citroensap en groentebouillon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg room toe en warm de saus op, net voor het gebruik. Niet aan de kook brengen.
De spinaziestoemp is een klassieke aardappelpuree waaraan gemixte spinazie toegevoegd wordt. De zalm is gebakken in olijfolie en gekruid met peper, zout en dille. Hier wordt dit schoteltje afgewerkt met een takje dille en wat sprietjes bieslook.
Er bestaan talloze bereidingen met avocado in guacamole-achtige sausjes. Zelden wordt de saus warm opgediend. Het resultaat is verrassend. En dan de romanesco oftewel de groene torentjesbloemkool. Deze groente heeft vooral een decoratieve meerwaarde vanwege de bijzondere vorm van het geheel en van de roosjes elk afzonderlijk. Maar de smaak is ook best oké en inderdaad vergelijkbaar met witte bloemkool. Beste periode voor romanesco: van juli tot november.
Bereiding Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige