mosterd
struisvogelsteak
tomaten
mozzarellabolletjes
basilicum
oregano
tijm
peper & zout
Parmezaan
ingrediënten - info
witte kool
wortelen
ui
boter
groentebouillon
room
gevogeltefond
Het sausje is gewoon de max om te maken. Giet een busje
room (4%) in een potje, breng tegen het kookpunt, voeg een
lepel gevogeltefond in poedervorm toe, een eetlepel of twee
Dijon mosterd en voilà. Blijf roeren en dit het sausje dikt als
vanzelf…
Kruid en bak de struisvogelsteaks volgens eigen inzicht en
‘goesting’. De rest is bordvulling.
struisvogelsteak met mosterdroomsaus
Dit is een ‘dagschoteltje’ met struisvogelsteak, puree van
wortelen en witte kool, een tomaatje in de oven en een
mosterdroomsausje. Mondjevol voor een vrij eenvoudig
gerechtje.
De tomaat is een ‘coeur de boeuf’, met veel vlees, weinig pitjes
en vooral, uitsparingen langs de snijrand als je ze gehalveerd
hebt. Die kan je vullen met mozzarellabolletjes (zo te koop in
de winkel). Leg daarop een mix van verse kruiden, hier
basilicum, oregano en tijm. Kruid met wat peper en zout en
bedek met geschaafde Parmezaan. Zet 20 minuutjes in de
oven op 185°C en de laatste 5 minuutjes onder de grill.
Stoom gekuiste en gesneden witte kool en worteltjes. Doe
deze groenten, samen met gesneden en gesauteerde ui, in
wat boter in een kookpot en laat verder garen. Meng met wat
groentebouillon. Zet er de staafmixer in tot je de textuur van
aardappelpuree benadert.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: