Snijd de fazantenfilets in repen. Kruid met peper en zout,
bestuif met bloem en schroei rondom dicht in eendenvet. Zet
afgedekt weg.
Snijd de ui en een paar knoflookteentjes in brunoise en stoof
kort in wat boter of een ander bakmiddel.
fazantfilets
eendenvet
ui
knoflook
boter
kippenfond
prei
selder
ingrediënten - info
wortel
bloem
room
peper & zout
nootmuskaat
rode Porto
Worcester
blanquette van fazant
Maak een soepje van kippenfond, gekuiste en versneden
prei, selder en wortel. Leg er de fazantenreepjes in en vul aan
tot de fazant onder staat.
Laat 45 minuten zacht pruttelen in de bouillon tot het vlees
gaar is. Haal het vlees uit de pot, dek af en zet warm weg.
Pureer de bouillon en zeef.
Maak een roux, laat even rusten en leng dan aan met
gezeefde bouillon en room tot sausdikte. Voeg de
fazantenfilets toe. Breng op smaak met peper, zout en
nootmuskaat. Werk af met een scheut rode Porto en
Worcester saus.
Je kan bij deze blanquette een aardappelbereiding naar keuze
serveren, of zoals hier, broodknoedels. Klik hier voor het
recept.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.