ingrediënten - info
kalfsblanquette
vloeiende bloem
olijfolie
ui
knoflook
rammenas
gele raapjes
knolselder
worteltjes
champignons
Bestuif de stukjes kalfsvlees met bloem, schroei ze rondom
dicht in wat olijfolie en leg ze daarna in een tajine.
Snijd een ui op halve maantjes, plet gepelde knoflookteentjes
en bak beiden kort aan in wat olijfolie. Doe deze bereiding bij
het vlees.
Kuis en snijd rammenas, gele raap en knolselder in kubussen.
Kuis en versnijd worteltjes en de champignons.
Week de witte bonen volgens de instructies op de verpakking
en giet af. Doe nu alle groenten in de tajine en vul aan tot
driekwart met blanke kalfsfond.
.
winterse kalfsblanquette uit de tajine
witte bonen
kalfsfond
tijm
nootmuskaat
laurier
mosterdzaadjes
peper en zout
room
doperwtjes
augurkjes
peterselie
OXO
Kruid met tijm, nootmuskaat, laurier, mosterdzaadjes, een
paar draaien uit de pepermolen en een snuifje zout. Stel de
tajine in op 3 uur op hoogste stand indien je een elektrisch
apparaat gebruikt.
Voeg op het einde van de gaartijd room toe, de erwtjes uit een
bokaal en fijn gesneden augurkjes. Laat nog een paar
minuten sudderen.
Breng op smaak met een scheut OXO (vleesextract type
worcestersaus). Meng alles goed en werk af met gehakte
peterselie. Zet de tajine op tafel.
Serveer met rijst of een aardappelbereiding naar keuze. Maar
dat is eigenlijk overbodig, want deze kalfsblanquette is op zich
een volledig maaltijdgerecht.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.