Haal de steeltjes van de postelein en bewaar zowel de
blaadjes als de steeltjes.
De zurkelsaus. Snijd een venkel, een ui, een drietal staafjes
groene selder en een volledige bol vers knoflook op
dobbelsteentjes. Stoom deze mix 7 minuten. Laat een klontje
boter smelten in een kookpotje. Bak de groentemix met een
borrelglas Noilly Prat tot de ui begint te kleuren. Voeg een
potje zurkel toe. Je kan ook verse zurkel gebruiken, indien
beschikbaar.
Meng goed, af het vuur en zet de staafmixer in de bereiding.
Doe er de steeltjes en de rest van de postelein bij en een
busseltje peterselie. Mix opnieuw, tot een zachte crème.
Schil de asperges en stoom ze halfgaar in een paar
minuutjes. Laat afkoelen, snijd ze overlangs in twee helften.
Bestuif de snijvlakken met olijfolie en leg ze met die zijde
naar onder in een hete grillpan. Laat ze 4 à 5 minuutjes
liggen, zonder ze te verschuiven of om te keren.
Maak een mousselinesausje: maak geklaarde boter. Klop 3
eidooiers op met 15 cl witte wijn. Klop het mengsel schuimig
au bain-marie. Blijf kloppen en voeg in een straaltje
geklaarde boter toe tot je een gebonden saus krijgt. Roer
opgeklopte room door deze hollandaise tot de gewenste
structuur van een mousselinesaus.
Bestuif de roodbaarsfilets met olijfolie en leg ze in de
grillpan. Bak ze aan beide zijden gaar in een paar minuutjes.
Kruid met peper en zout.
Scheid de eidooiers van het eiwit en pocheer de dooiers een
viertal minuutjes in water met azijn tegen het kookpunt.
Op het bord, naar eigen inspiratie: de gegrilde asperges,
zurkelsaus, de visfilets, een gepocheerde eidooier en de
mousselinesaus. Doe er een paar draaien van de
pepermolen over en werk af met blaadjes postelein.
postelein
venkel
ui
groene selder
bol vers knoflook
boter
Noilly Prat
zurkel
peper en zout
ingrediënten - info
peterselie
asperges
olijfolie
eieren
witte wijn
room
roodbaarsfilets
roodbaars met asperges en zurkelsaus
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.