salie
spekjes
ui
peterselie
Philadelphia kaas
witte wijn
kippenbouillon
Parmezaan
ingrediënten - info
kalkoenborstfilet
olijfolie
peper & zout
bruine champignons
knoflook
tijm
ovenschotel met kalkoen en champignons
Snijd de borstfilets in grote stukken. Bak ze rondom bruin in
een pan met hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg het
vlees in de ovenschotel.
Bak in dezelfde pan gesneden bruine champignons met
geplette knoflookteentjes, tijm en salie. Kruid bij met peper en
zout en doe deze bereiding bij het vlees.
Bak spekjes met fijn gesneden ui en gehakte peterselie. Voeg
nu alles samen en meng goed.
Maak de saus. Smelt Philadelphia kaas of een soortgelijk
product op een laag vuurtje. Meng met een scheutje witte wijn
en kippenbouillon tot een gladde saus.
Giet de saus over de bereiding in de ovenschotel en werk af
met geraspte Parmezaan. Zet de schotel 25 minuten in een
oven voorverwarmd op 185°C.
meer recepten met pluimvee: