ingrediënten - info
courgettes
rode ui
knoflook
magere spekjes
kastanjechampignons
Begin met de pesto, gemaakt van geroosterde pijnboompitjes,
verse basilicum, fijngehakte Parmesan, geplet knoflook en
olijfolie. Volg de link voor het volledige recept. Zet de pesto in
wacht tot gebruik in een oven op 85°C.
Maak de basisbereiding. Hak rode ui in brunoise, haal het
resterende vet van de magere spekjes, hak peterselie fijn en
snijd een paar kastanjechampignons in partjes. Kruid met
peper.
Zet de ui op in een beetje olijfolie in een kleefpan. Voeg in
volgorde de spekjes toe, de champignons en de peterselie.
Laat bakken tot de spekjes een mooi kleurtje hebben. Geen of
weinig zout gebruiken, want de kaas en de spekjes zijn op zich
zout genoeg.
.
Parmesan
eieren
peterselie
basilicum
pijnboompitjes
olijfolie
peper
Verrassend lekker, dit gerechtje. Ook voor wie geen
koolhydraatarm eetpatroon volgt. Het belangrijkste
aandachtspunt is, om de slierten courgette niet plat te
koken.
Ze moeten echt nog al dente zijn, dus een goeie beet
hebben.
spaghetti van courgette met pesto
Maak ondertussen een mengsel van een losgeklopt ei met
geraspte Parmesan. Snijd de ongeschilde courgettes op een
mandoline in slierten.
Doe de courgetteslierten bij de ui- en spekmengeling en doorroer
goed. Haal de pan na een drietal minuutjes van het vuur, want de
courgette moet wel warm en ‘al dente’, maar niet doorkookt zijn.
Meng met de pesto en daarna met de verbinding van kaas en ei.
Werk af met verse basilicum, geroosterde pijnboompitjes en grof
geschaafde Parmesan.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.