ingrediënten - info
bloemkool
gemengd gehakt
peper & zout
tijm
oregano
mascarpone
emmenthaler
De bloemkoolnestjes. Snijd de roosjes van een bloemkool en
zorg ervoor dat ze ongeveer even groot zijn. Stoom ze
halfgaar in een viertal minuutjes. Meng ondertussen het
gemengd gehakt van rund en varkensvlees en kruid met
peper, zout, tijm en oregano.
Laat de roosjes afkoelen en omwikkel ze dan met een laagje
gehakt. Zet ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op
185°C. Laat ze daarna nog een tiental minuutjes afgedekt
rusten uit de oven.
Maak de saus. Smelt de mascarpone op laag vuur en meng
met geraspte emmenthaler en gruyère. Voeg een flinke scheut
droge witte wijn toe en een paar eetlepels tomatenpuree. Kruid
bij met peper, zout en een snuifje piment d’Espelette.
gruyère
witte wijn
tomatenpuree
piment d’Espelette
ganzenvet
aardappelen
tomaten
pancetta
gemengde sla
bloemkoolnestjes in mascarponesaus
Halveer de bloemkoolballetjes. Serveer ze op een spiegel van
saus met in ganzenvet gebakken aardappelpartjes, gegrilde
tomatenschijfjes, krokant gebakken pancetta en een fris
gemengd slaatje.
Dit gerecht is een variant op de klassieke
vogelnestjes met tomatensaus.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.