65 g boter
kokosrasp
80 g sultanrozijntjes
bruine rum
vanille-extract
ingrediënten - info
130 g poedersuiker
30 g patisseriebloem
25 g cacaopoeder
Laat de rozijntjes weken in rum. Niet te zuinig met de rum.
Breng de boter op kamertemperatuur. Zeef de bloem en het
cacaopoeder in een kom. Meng met de poedersuiker, 50 g
kokosrasp, de boter, de geweekte rozijntjes met de rum en een
paar druppels vanille-extract.
Steek het K-stuk in de deegmenger. Meng tot een homogene,
plakkerige massa. Zet een bord met kokosrasp klaar.
Schep quenelles van het deeg met twee eetlepels. Rol er met
de hand balletjes van. Rol de balletjes door de kokosrasp en
leg ze weg op een dienbord.
Dek het bord af met lichte folie en zet het koel weg in de frigo
tot het tijd is om ervan te smullen.
Kerstballetjes met kokos en rum
Naar een origineel recept van onze Tsjechische
vriendin Anna die deze balletjes bijna 30 jaar lang
met eindejaar voor ons maakte. Tot super
kontentement van ons zoontje Jirko. En van ons ook
natuurlijk…