peper en zout kerriepoeder boter room
ingrediënten - info sjalotje droge sherry mantelschelpjes

mantelschelpnootjes in kerrieroom

Dit lepelhapje kan opgediend worden in een trio van amuses aan het begin van een feestmenu, bijvoorbeeld samen met een gevuld roze eitje en een erwtensoepje met gedroogde ham.
Fruit een fijngesneden sjalotje in boter tot glazig. Voeg een paar flinke scheuten droge sherry toe en laat even uitdampen. Voeg een flesje volle room toe. Kruid met peper, zout en kerriepoeder naar smaak. Laat inkoken tot sausdikte. Verminder het vuur en laat de mantelschelpnootjes kort pocheren tot ze gaar zijn. Houd de bereiding op temperatuur, zonder te koken, tot het tijd is om op te dienen. Vul de lepeltjes met saus en één nootje en dien op, eventueel in combinatie mat andere amuses, zoals op foto.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

mantelschelpnootjes

in kerrieroom

Fruit een fijngesneden sjalotje in boter tot glazig. Voeg een paar flinke scheuten droge sherry toe en laat even uitdampen. Voeg een flesje volle room toe. Kruid met peper, zout en kerriepoeder naar smaak. Laat inkoken tot sausdikte. Verminder het vuur en laat de mantelschelpnootjes kort pocheren tot ze gaar zijn. Houd de bereiding op temperatuur, zonder te koken, tot het tijd is om op te dienen. Vul de lepeltjes met saus en één nootje en dien op, eventueel in combinatie mat andere amuses, zoals op foto.
Bereiding
peper en zout kerriepoeder boter room
ingrediënten - info sjalotje droge sherry mantelschelpjes
Dit lepelhapje kan opgediend worden in een trio van amuses aan het begin van een feestmenu, bijvoorbeeld samen met: een gevuld roze eitje en een erwtensoepje met gedroogde ham.
Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige