mascarponeroom met warme aardbeien
ingrediënten - info
aardbeien
mascarpone
room
Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en halveer ze. Leg
ze in een kookpotje en giet er een half glas Likor 43 bij. Laat
een paar minuutjes sudderen tot de aardbeien zacht geworden
zijn. Stop op tijd, want we maken geen confituur. De structuur
van de bessen moet nog goed zichtbaar aanwezig zijn. Zet de
bereiding langs de kant.
Klop een flesje slagroom lobbig. Meng dit samen met een
tweetal eetlepels vanillesuiker met 250 g mascarpone. Pas de
smaak aan met nog wat meer suiker indien gewenst.
Verkruimel een paar speculaaskoekjes.
In het glas. Schep onderin een laag licht verwarmde
aardbeiensaus. Vul aan met de mascarponeroom. Werk af met
een laagje verkruimelde speculaas en wat verse
basilicumblaadjes.
Een vrij eenvoudig recept maar met een maximum aan
smaak. Het is een goede afsluiter van een tuinfeestje en
het misstaat niet op een dessertbuffet, binnen- of
buitenshuis. Er zit geen roomijs in. Het kan er dus goed
tegen om even te wachten op een geïnteresserde
fijnproever zonder te verpieteren.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.