salie
peterseliestengels
laurier
kaneelstokje
Marinade:
sinaasappelsap
tripple sec
sjalotjes
kardemom
rabarber
citroensap
Maak de marinade. Snipper sjalotjes. Pers een paar teentjes
knoflook. Maak een kruidentuiltje van takjes rozemarijn, tijm,
salie, laurier, peterseliestengels en een kaneelstokje. Schil en
snijd een paar stengels rabarber op schijfjes.
Neem een diepe bowl en leg er de stukken konijn in met de
sjalotjes, rabarber, knoflook en het kruidentuiltje. Kruid met
kardemom. Giet er versgeperst sinaasappelsap bij tot het
vlees ondergedompeld is.
Doe er het sap bij van een citroen. Giet er nog een glas tripple
sec bij en roer alles goed om. Marineer de stukken konijn 1
uur op kamertemperatuur.
Droog het vlees af en bewaar de marinade met het
kruidentuiltje.
Bereid de saus voor. Giet bij de marinade vers
sinaasappelsap en kippenfond in gelijke hoeveelheden (3 x
1/3). Meng met een paar eetlepels tomatenpuree en een paar
eetlepels honing. Leg het kruidentuiltje in de saus. Snijd een
paar zoete uien in halve maantjes. Haal de buitenste lagen
van een bol vers knoflook en snijd de bol horizontaal in dikke
schijven. Leg ze bij de rest in de saus.
Op de barbecue. Zet een wokpan of Dutch oven zonder
deksel in het midden boven de koude zone. Giet er de saus in.
Sluit het deksel van de pan en ook dat van de barbecue en
laat de bereiding aan de kook komen.
Open de barbecue, verwijder het deksel van de sauspan. Grill
de stukken konijn op directe hitte. Zorg ervoor dat ze langs
alle kanten dichtgeschroeid zijn.
Leg het vlees in de sauspan. Sluit het deksel van de
barbecue, niet dat van de sauspan. Het is de bedoeling dat de
saus inkookt. Laat anderhalf uur staan op matige hitte (150-
180°C). Controleer dan of het vlees zacht genoeg is.
Dien op met een fris slaatje en gegrilde nieuwe aardappeltjes.
ingrediënten - info
konijn
tomatenpuree
vers knoflook
peper en zout
olijfolie
tripple sec
uien
Kruidentuiltje:
rozemarijn
tijm
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.