gedroogde rozemarijn
witte wijn
schelvis
courtbouillon
mosselkruiden
mascarpone
tomatenconcentraat
zure room
kerstomaatjes
olijfoliespray
bieslook
peterselie
grijze garnalen
vispannetje van schelvis met zure room
ingrediënten - info
wortelen
prei
selder
pastinaak
knoflook
olijfolie
champignons
uien
boter
peper en zout
gedroogde peterselie
gedroogde tijm
De saus. Breng de bouillon aan de kook en laat een paar
minuutjes doorkoken. Zet de groentebereiding terug op een
middelhoog vuur. Schep er een paar pollepels bouillon bij.
Laat inkoken.
Verlaag het vuur en doe er nu een paar eetlepels mascarpone
bij en een half blikje tomatenconcentraat. Meng alles goed en
laat even indikken.
Breng het vuur tot onder het kookpunt en voeg een half potje
zure room toe. Laat de saus nu niet meer koken, enkel nog
uitdampen. Als volgens jou de juiste sausdikte bereikt is, kan
de afwerking beginnen.
Maar eerst nog: halveer een paar kerstomaatjes en bak ze op
de snijkant in een antikleefpan ingevet met olijfoliespray.
Snipper wat bieslookstengels en peterselieplukjes. Zet een
bakje gepelde grijze garnalen klaar.
Afwerking. Schep in diepe borden een tweetal pollepels saus.
Meng de saus met wat grijze garnaaltjes. Leg bovenop een
paar vismoten. Werk af met gebakken kerstomaatjes, bieslook
en peterselie.
Serveer met een bordje gebakken aardappelschijfjes of een
aardappelpuree.
De basisbereiding. Snijd de worteltjes, prei, selder, slalotjes,
pastinaak en knoflookteentjes in een zeer fijne brunoise. Bak
deze groenten in een paar lepeltjes olijfolie.
Kuis en snijd een handvol kastanjechampignons in schijfjes.
Schil en snijd een ui in een fijne brunoise. Stoof de ui in een
klontje boter tot glazig. Voeg de gesneden champignons toe.
Kruid met peper en zout, gedroogde peterselie, gedroogde tijm
en rozemarijn.
Voeg de beide bereidingen samen. Meng goed en laat alles
even stoven. Giet er nu een glas witte wijn bij en laat inkoken.
Zet deze bereiding even langs de kant en begin met het
pocheren van de vis.
De vis. Maak een courtbouillon en verrijk die met
mosselkruiden. Breng aan de kook en laat even inkoken.
Verlaag het vuur tot onder het kookpunt. Leg er de vismoten in.
Na een paar minuutjes is de vis voldoende gepocheerd.
Controleer alleszins de garing. Haal de moten uit de bouillon
met een spaan en zet ze afgedekt langs de kant.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.