zuring
visbouillon
room
tijm
nootmuskaat
peper en zout
dille
ingrediënten - info
skrei op vel
knolselder
melk
prei
bieslook
cider
skrei met cider-zuringsaus en knolselderpuree
Schil en snijd een knolselder in blokjes. Stoom ze afgedekt
met folie gaar in de microgolfoven in 10 minuutjes op vol
vermogen. Giet de knolselder af. Doe er een klont boter bij en
een glas melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Pureer
alles met de staafmixer. Snipper een handvol bieslookstengels
en meng dit met de puree.
Bak een fijngesneden preiwit en een gehakte ui tot glazig in
wat boter. Kruid met tijm, peper en zout. Giet er een glas
visbouillon bij en laat nog even verder sudderen. Zet dan de
staafmixer in de pot. Zeef de saus. Giet er een glas cider en
een flesje culinaire room bij en laat wat inkoken.
Bind de saus met wat maïzena opgelost in water. Meng een
paar eetlepels zuring uit een bokaaltje door de saus en
corrigeer de smaak met peper en zout.
Op het bord: een spiegel saus, een ringetje knolselderpuree
afgewerkt met bieslookstengels en een vismoot. Schep er nog
een lepeltje zuringmoes uit het bokaaltje bij ook. In een frivole
bui kan je de borden afwerken met wat gedroogde dille zoals
gebruikelijk was in de tijd van toen…
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.