witte wijn
boter
radijsscheutjes
preischeutjes
droge gebakken uitjes
mozzarella
paneermeel
parmezaan
peper en zout
vispannetje van kabeljauw met kruidenkaas
ingrediënten - info
kabeljauwhaasje
visbouillon
kruidenkaas
mascarpone
ui
prei
wortelen
seldergroen
vers knoflook
Maak een kruidige visbouillon en laat even goed doorkoken.
Verlaag het vuur, leg de stukken kabeljauwhaasje in de
bouillon en laat onder het kookpunt een vijftal minuutjes
pocheren. De lamellen mogen loskomen, maar dan is het wel
tijd om de vis uit de bouillon te halen. Zet afgedekt en koel weg
tot verder gebruik.
Snijd een tweetal gele uien, een preiwit, twee geschraapte
wortelen en een paar gepelde knoflookteentjes in en fijne
brunoise. Stoof deze fijngesneden groenten afgedekt in een
kookpot met een klontje boter. Kruid met peper en zout. Voeg
een kuipje kruidenkaas met bieslook en tuinkruiden toe en de
helft zoveel mascarpone. Meng alles op middelhoog vuur met
een scheut witte wijn tot een fluweelzachte saus, zonder te
koken.
Haal de groene blaadjes van een selder en zet die apart weg.
Was de prei- en radijsscheutjes. Leg een handvol gedroogde
gebakken uitjes klaar. Snijd een bol buffelmozzarella in
schijven.
Vul de vispannetjes met een laag kabeljauw. Schep er een
paar lepels van de groentemengeling met kaas overheen en
roer om.
Leg er een tweede laag kabeljauw bovenop. Werk af met
gedroogde uitjes, schijven mozzarella, paneermeel en
geraspte parmezaan.
Zet de vispannetjes 25 minuten in een oven op heteluchtstand,
voorverwarmd op 185°C. Voor het opdienen kan je de
pannetjes afwerken met verse gehakte witte selderblaadjes en
scheutjes van radijs en prei.
het pannetje
klaar voor de oven
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.