vlinders van
tijgergarnalen in
knoflookroomsaus
Heb je tijd of een goed gevulde diepvries,
gebruik dan zelfgemaakte
schaaldierenbouillon en groentebouillon in
plaats van de snelle oplossing. Vul het potje
aan met water, breng aan de kook en het laat
een kwartiertje sudderen. Zeef de bouillon en
laat die verder inkoken met minstens 1/3.
Hak een ui in een uiterst fijne brunoise. Doe
hetzelfde met een zestal knoflookteentjes. Hak
het groen van een vijftal peterseliestengels.
Doe een klontje boter in een pannetje en fruit
daarin de uisnippers. Voeg het knoflook en de
peterselie toe als de ui glazig wordt.
Giet er nu een twee pollepels ingekookte
bouillon bij en één pollepel culinaire room.
Voeg een tweetal eetlepels tomatenpuree toe,
maar overdrijf niet. De tomatensmaak moet
subtiel aanwezig zijn, maar mag niet
overwegen.
Roer om en laat de saus indikken. Heb je meer
saus nodig, giet er dan beide ingrediënten in
dezelfde verhoudingen bij. Blijf inkoken tot
sausdikte.
Op het bord. Verwarm de borden. Schep
daarop een spiegel van de saus. Dresseer een
zestal tijgers per bord. Werk af met plukjes
peterselie. Dien op met een broodmandje.
De tijgergarnalen. Verwijder het kopstuk van
de tijgergarnalen en knip de poten weg. Bewaar
het afval. Verwijder de schaal van het staartstuk
niet, maar knip het in de lengte open, aan de
bovenkant en daarna aan de onderkant.
Verwijder het darmkanaal.
Halveer het vlees van de garnalen met een
scherp mes in de lengte, maar laat het
staartstuk zitten. Spreid beide helften open in
de vorm van een vlinder. Druk de garnalen plat
en leg ze op een dienbord. Bestuif ze met
olijfoliespray.
Leg de vlinders van de tijgergarnalen in een
hete grillpan. Beter is op een barbecue, maar
dit is de ‘indoor’-versie. Grill ze in een paar
minuutjes tot ze mooi kleuren, maar ook weer
niet te lang of het vlees wordt taai. De tijgers
grillen doe je het best net voor het opdienen.
Maak dus eerst de saus.
De saus. Doe het afval van de garnalen in een
kookpotje. Kruid het met een zoutarm
bouillonblokje van groenten en een paar
eetlepels visbouillonpoeder.
creatief koken > eigentijds koken >
vis en zeevruchten
Kruimelpad
Selectie