blokje groentebouillon
(zonder zout)
vloeiende bloem
kookroom
verse dille
peterselie
lente-uitjes
boter
olijfolie
aardappelstoemp
ingrediënten - info
pieterman
venkel
uien
worteltjes
knoflook
sinaasappelen
witte wijn
nootmuskaat
pieterman met venkel en sinaasappelroomsaus
Laat nog een minuutje bakken en giet er dan een glas witte
wijn, het sinaasappelsap en een half flesje kookroom bij.
Verkruimel een blokje tuinkruidenbouillon (zonder zout) over
de pan. Roer om tot een dikke saus. Kruid met peper en zout.
Overgiet met de witte wijn en kookroom. Verkruimel er het
halve bouillonblokje over.
Voeg de sinaasappelpartjes en het sap toe. Laat nog even
koken en kruid met peper en zout. Voeg de fijngesneden
tuinkruiden toe.
Bak de pieterman in de bruisende boter, een viertal minuutjes
aan elke kant.
Op het bord een spiegel saus met daarop een stuk
pieterman. Daarnaast een schep aardappelstoemp. Werk die
af met wat nootmuskaat.
De mise en place. Snijd een venkel en een paar geraspte
wortelen in dobbelsteentjes. Stoom ze samen gaar in 20
minuten. Snijd een ui in halvemaantjes. Pel en plet een viertal
knoflookteentjes. Pers een tweetal sinaasappelen uit. Was en
snijd de tuinkruiden fijn: de plukjes dille, peterselie en lente-
uitjes.
Verhit ondertussen de olijfolie in een diepe pan. Laat de
gesneden ui glazig worden. Voeg knoflook toe. Schep er de
gestoomde venkel met wortel bij en roerbak een paar
minuutjes. Bestuif de pan met een paar eetlepels vloeiende
bloem en roer goed om.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.