blinde vinken van skrei met Sandefjordsaus
verse dille peterselie bieslook boter peper en zout
ingrediënten - info skrei ontbijtspek 200 g boter 3 dl volle room
Blinde vinken van skrei. Verdeel de skrei in stukken. Kruid met peper en zout. Leg een paar takjes verse dille bovenop. Wikkel elk stuk in een sneetje spek. Doe een beetje boter in een braadpan en leg er de stukjes vis in. Bak ze in ongeveer 8 minuten bruin op een vrij hoog vuur. Draai ze halverwege de baktijd om. Sandefjordsaus. Doe de 3 dl volle room in een pan en laat op middelhoog vuur een beetje inkoken. Zet het vuur laag. Haal de boter uit de koelkast en snijd er 200 gram van in blokjes. Voeg een paar blokjes per keer toe en klop met de garde terwijl de boter smelt en zich vermengt met de room.
vrijgeven.

blinde vinken van skrei met Sandefjordsaus

Sandefjord is een kuststadje in de buurt van Oslo. Sandefjord Smør is een eenvoudige botersaus die men in Noorwegen bij verschillende visrecepten gebruikt. Het recept zou afkomstig zijn van Otto Fredrik Borchgrevink die in de jaren vijftig van de vorige eeuw hoteldirecteur was van het Park Hotel in Sandefjord.
Dit zorgt voor er een dikke en romige botersaus. Even opwarmen mag, maar zeker niet meer laten koken. Kruid de saus met peper en zout. Voeg naar smaak gehakte kruiden toe: peterselie, bieslook, of zoals hier verse gehakte dille of een gemengd boeketje van deze tuinkruiden. Maak de saus juist voor het opdienen. Op het bord. Een spiegel saus met daarop één of twee blinde vinkjes. Geef er gekookte aardappeltjes bij en een groente, zoals hier gestoofde prei.
blinde vinken van skrei 3 blinde vinken van skrei 4 Sandefjordsaus blinde vinken van skrei 2
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Bereiding
Blinde vinken van skrei. Verdeel de skrei in stukken. Kruid met peper en zout. Leg een paar takjes verse dille bovenop. Wikkel elk stuk in een sneetje spek. Doe een beetje boter in een braadpan en leg er de stukjes vis in. Bak ze in ongeveer 8 minuten bruin op een vrij hoog vuur. Draai ze halverwege de baktijd om. Sandefjordsaus. Doe de 3 dl volle room in een pan en laat op middelhoog vuur een beetje inkoken. Zet het vuur laag. Haal de boter uit de koelkast en snijd er 200 gram van in blokjes. Voeg een paar blokjes per keer toe en klop met de garde terwijl de boter smelt en zich vermengt met de room.
verse dille peterselie bieslook boter peper en zout
ingrediënten - info skrei ontbijtspek 200 g boter 3 dl volle room
Ingrediënten

blinde vinken

van skrei met

Sandefjordsaus

Dit zorgt voor er een dikke en romige botersaus. Even opwarmen mag, maar zeker niet meer laten koken. Kruid de saus met peper en zout. Voeg naar smaak gehakte kruiden toe: peterselie, bieslook, of zoals hier verse gehakte dille of een gemengd boeketje van deze tuinkruiden. Maak de saus juist voor het opdienen. Op het bord. Een spiegel saus met daarop één of twee blinde vinkjes. Geef er gekookte aardappeltjes bij en een groente, zoals hier gestoofde prei.
Sandefjord is een kuststadje in de buurt van Oslo. Sandefjord Smør is een eenvoudige botersaus die men in Noorwegen bij verschillende visrecepten gebruikt. Het recept zou afkomstig zijn van Otto Fredrik Borchgrevink die in de jaren vijftig van de vorige eeuw hoteldirecteur was van het Park Hotel in Sandefjord.
blinde vinken van skrei 3 blinde vinken van skrei 4 Sandefjordsaus blinde vinken van skrei 2 blinde vinken van skrei met Sandefjordsaus
de              passie Creatief Koken kookvurige