zeetongrolletjes Ostendaise
ingrediënten - info
zeetongfilets
mosselen
grijze garnalen
champignons
visfumet
koffieroom
room
witte wijn
ui
mosselkruiden
Rol de tongfilets op en prik ze vast. Variant: snijd een stuk
verse zalm in staafjes en wikkel daarrond de zeetongfilets. Bak
de champignons, knoflook en ui en breng op smaak. Stoom de
tongrolletjes. Kook de mosselen in een beetje water met
mosselkruiden. Haal 3/4 ervan uit de schelp.
Maak een roux en leng aan met mosselvocht, witte wijn en
visfumet. Voeg koffieroom en room toe. Breng op smaak met
mosselkruiden en citroensap. De saus mag nu niet meer
koken.
zalm (facultatief)
dille
bloem
boter
citroensap
peterselie
knoflook
nootmuskaat
peper & zout
tijm
fleurons
citroen
Meng door de saus: ½ van de portie garnalen, de ontschelpte
mosselen, de champignonmix en gehakte peterselie.
Op het bord: overgiet de tongrolletjes met saus, bestrooi met
de rest van de garnaaltjes, peterselie, mosselen in de schelp,
gehakte dille, citroenschijfjes en fleurons
(bladerdeegkoekjes).
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.