Haal de roggenvleugels door de bloem met een beetje peper
en zout en bak ze met de dikke kant eerst 4 minuten in een
zeer hete pan met boter. De boter mag niet bruin worden!
Voeg nog wat boter toe om dat te voorkomen.
Bak de vleugels daarna nog 4 minuten op de dunne kant. Haal
ze uit de pan en hou ze warm, afgedekt in een oven op 85°C.
gebakken rog met kappertjesboter
ingrediënten - info
roggenvleugels
kappertjes
boter
veldsla
Kappertjesboter: in een pannetje: smelt boter en bak er
gehakte peterselie in met een scheutje citroensap. Voeg pas
op het laatst de uitgelekte kappertjes toe.
Op het bord: giet de saus over de vleugel en werk af met
gefrituurde krielaardappeltjes, veldsla en een schijfje citroen.
krieltjes
citroen
bloem
peterselie
peper & zout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.