Bak de ui glazig in boter. Voeg kalfsfond, bier, pruimen, tijm,
jeneverbessen, kruidnagel, knoflookpoeder en laurier toe.
Breng op smaak met peper en zout
Laat minstens een half uur pruttelen onder deksel, tot de
pruimen week en gelatineus zijn. Bind de saus indien gewenst.
Ardens gebraad met kriekbier en pruimen
ingrediënten - info
Ardens gebraad
gedroogde pruimen
Kriekbier
grof gesneden ui
bruine kalfsfond
boter
tijm
jeneverbessen
kruidnagel
knoflookpoeder
laurier
peper & zout
Bak het gebraad aan alle kanten bruin in een pan en zet het
10 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C. Daarna
afgedekt en met toevoeging van een scheutje water, 45
minuten op 180°C.
Laat afgedekt rusten voor het versnijden en opdienen. Dien op
met de saus en aardappelkroketten of frietjes.