Maak een smaakvolle groentebouillon met ui, prei, selder,
wortel, een kruidentuiltje en een schenkel. Je kan ook
groentebouillonblokjes gebruiken als het snel moet gaan.
Draai balletjes van het gehakt, gemengd met geraspte ui,
geperst knoflook, een boterham zonder korst geweekt in melk,
een ei, peper en zout. Pocheer de balletjes kort in de bouillon,
laat uitlekken en bak ze rondom bruin in boter.
balletjes in tomatensaus
ingrediënten - info
gemengd gehakt
ui
knoflook
oud brood
melk
eieren
peper & zout
boter
vloeiende bloem
tomatenpuree
tomatenblokjes uit blik
Maak een roux en leng aan tot sausdikte met de
groentebouillon. Meng met tomatenpuree en een blik
tomatenblokjes.
Vierendeel witte champignons en bak ze tot bijna droog in wat
olijfolie.
Voeg nu alles samen: de balletjes, de saus en de
champignons. Breng op temperatuur en werk af met een
scheut Madeira en gehakte peterselie.
Dien op met aardappelpuree.
champignons
olijfolie
Madeira
peterselie
Groentebouillon:
ui
prei
selder
wortel
kruidentuiltje
schenkel