bevroren sinaasappel
Halveer de appelsienen, maak ze leeg en zet ze in de diepvries. Snijd je de hoedjes af van de rest van de sinaasappelen, één voor elke af te werken vrucht. Vries ook de hoedjes in. Maak een suikersiroop. Maak daarna een mengsel met als verhouding 45 cl sinaasappelsiroop, 25 cl versgeperst appelsiensap, het sap van ½ citroen en een bijna stijfgeklopt eiwit. Giet de bereiding in de ijsmachine en zet die op sorbetstand. Vul de bevroren sinaasappelen met de sorbet, zet er een hoedje op en laat ze opstijven in de diepvriezer.

bevroren sinaasappel

ingrediënten - info sinaasappelen kristalsuiker citroen ei
Variant: bevroren sinaasappelen gevuld met sinaasappelroomijs. Maak het ijs: klop de eigelen met de suikers wit. Voeg al roerend de melk toe, vermengd met sinaasappelsap, citroensap en likeur. Voeg de zeste van een onbespoten sinaasappel toe. Klop de slagroom tot bijna stijf. Vermeng beide bereidingen en giet de substantie in de ijsmachine. Vul de bevroren vruchten met ijs en zet terug in de diepvries tot gebruik. Werk af met een toefje slagroom.
Sinaasappelroomijs: 3 eigelen 100 gr cassonadesuiker 1 zakje vanillesuiker 20 cl volle melk 15 cl sinaasappelsap scheutje citroensap 10 cl Grand Marnier volle room
Creatief Koken de              passie kookvurige
print
Halveer de appelsienen, maak ze leeg en zet ze in de diepvries. Snijd je de hoedjes af van de rest van de sinaasappelen, één voor elke af te werken vrucht. Vries ook de hoedjes in. Maak een suikersiroop. Maak daarna een mengsel met als verhouding 45 cl sinaasappelsiroop, 25 cl versgeperst appelsiensap, het sap van ½ citroen en een bijna stijfgeklopt eiwit. Giet de bereiding in de ijsmachine en zet die op sorbetstand. Vul de bevroren sinaasappelen met de sorbet, zet er een hoedje op en laat ze opstijven in de diepvriezer.

bevroren

sinaasappel

ingrediënten - info sinaasappelen kristalsuiker citroen ei
Variant: bevroren sinaasappelen gevuld met sinaasappelroomijs. Maak het ijs: klop de eigelen met de suikers wit. Voeg al roerend de melk toe, vermengd met sinaasappelsap, citroensap en likeur. Voeg de zeste van een onbespoten sinaasappel toe. Klop de slagroom tot bijna stijf. Vermeng beide bereidingen en giet de substantie in de ijsmachine. Vul de bevroren vruchten met ijs en zet terug in de diepvries tot gebruik. Werk af met een toefje slagroom.
Sinaasappelroomijs: 3 eigelen 100 gr cassonadesuiker 1 zakje vanillesuiker 20 cl volle melk 15 cl sinaasappelsap scheutje citroensap 10 cl Grand Marnier volle room
Bereiding Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige