Halveer de appelsienen, maak ze leeg en zet ze in de
diepvries. Snijd je de hoedjes af van de rest van de
sinaasappelen, één voor elke af te werken vrucht. Vries ook
de hoedjes in.
Maak een suikersiroop. Maak daarna een mengsel met als
verhouding 45 cl sinaasappelsiroop, 25 cl versgeperst
appelsiensap, het sap van ½ citroen en een bijna stijfgeklopt
eiwit.
Giet de bereiding in de ijsmachine en zet die op sorbetstand.
Vul de bevroren sinaasappelen met de sorbet, zet er een
hoedje op en laat ze opstijven in de diepvriezer.
bevroren sinaasappel
ingrediënten - info
sinaasappelen
kristalsuiker
citroen
ei
Variant: bevroren sinaasappelen gevuld met
sinaasappelroomijs.
Maak het ijs: klop de eigelen met de suikers wit. Voeg al
roerend de melk toe, vermengd met sinaasappelsap,
citroensap en likeur. Voeg de zeste van een onbespoten
sinaasappel toe. Klop de slagroom tot bijna stijf.
Vermeng beide bereidingen en giet de substantie in de
ijsmachine.
Vul de bevroren vruchten met ijs en zet terug in de diepvries
tot gebruik. Werk af met een toefje slagroom.
Sinaasappelroomijs:
3 eigelen
100 gr cassonadesuiker
1 zakje vanillesuiker
20 cl volle melk
15 cl sinaasappelsap
scheutje citroensap
10 cl Grand Marnier
volle room