Schil de asperges grondig, zodat geen taaie
draden achterblijven. Stoom ze gaar,
afhankelijk van de dikte, tussen 10 en 15
minuutjes.
Maak geklaarde boter. Warm daartoe de boter
op laag vuur op, tot ze volledig gesmolten is.
Giet de heldere vloeistof voorzichtig af en zet
die warm weg. Maak een hollandaisesaus.
asperges
op zijn Vlaams
met gerookte zalm
Nu kan je kiezen voor de afwerking met
gehakte hardgekookte eieren, of voor
gepocheerde eitjes. Op foto de versie met
hardgekookt ei.
Op het bord: leg een 6-tal asperges op een
langwerpig bord. Oversaus met geklaarde
boter. Bestrooi met gehakt ei en handgepelde
grijze garnaaltjes. Leg de gerookte zalm op
het uiteinde van de asperges. Schep daarop
de hollandaisesaus.
Werk af met plukjes peterselie en grof
gemalen peper en grof zeezout.
grijze garnalen
gerookte zalm
peterselie
peper uit de molen
grof zeezout
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.