De saus: sauteer de gesneden wortel, uien en
knoflook in olijfolie. Voeg tomatenpuree en
tomatenblokjes toe. Breng op smaak met een
mespunt piment d’Espelette, tijm, oregano,
verse basilicum, peper en zout. Voeg een
scheut citroensap, een lepel suiker en een glas
rode wijn toe. Breng aan de kook en reduceer.
Mix en werk af met gesnipperde peterselie.
Kook de eieren hard, pel ze en zet weg om af
te koelen.
Meng het gehakt met broodkruim, melk,
nootmuskaat, peper en een ei. Verwarm de
oven op 185°C. Rol de eitjes in het gehakt en
maak er grote ballen van. Bak aan alle kanten
bruin in hete boter.
Leg de ballen in een ovenschotel en overgiet
met het braadvocht.
Laat minstens 30 minuten bakken in de oven
en zet na 20 minuten de hete luchtblazer op
Halveer de ballen en serveer met de tomaten-
champignonsaus, puree of frietjes.
vogelnestjes
met tomatensaus
ingrediënten - info
zuiver rundsgehakt
eieren
tomatenblokjes
knoflook
balsamico
olijfolie
boter
melk
broodkruim
suiker
uien
wortelen
basilicum
rode wijn
peterselie
tijm
oregano
tomatenpuree
citroensap
nootmuskaat
piment d’Espelette
peper & zout