boerenomelet
ingrediënten - info
hamblokjes
ringworstspekjes
boter
peper & zout
Bak gekookte aardappelschijfjes goudbruin in boter. Bak
gesnipperde ui en geplet knoflook. Snij de ringworst in
centimeterdikke plakjes en bak ze samen met de hamblokjes
en spekjes.
Voeg al deze bereidingen samen en overgiet met geklutste
eieren tot een dikke omelet ontstaat. Strooi wat geraspte
gruyère over de omelet en laat even kleuren onder de grill.
Een ‘boerenomelet’ is zowat de verzamelnaam voor
gerechtjes op basis van een eierkoek, die je klaarmaakt
om overschotjes uit je koelkast weg te werken.
misschien een beetje oneerbiedig voor een toch wel
smakelijk eindresultaat op het bord.
Zonder eieren geen omelet, maar voor het overige kan je
eindeloos variëren met de ingrediënten die je ermee
combineert.
Hesp, salami, worst, tomaten, ui, je noemt het en het past
er wel bij.
Een bijzondere ‘twist’ geef je aan je creatie, door de
omelet met geraspte kaas te overdekken en dan even
onder de grill te zetten tot die kleurt.
gruyère
eieren
aardappel
tomaat
ui
knoflook