chocoladepudding
ingrediënten - info
10 g cacaopoeder
35 g maïzena
500 volle melk
200 volle room
100 g fondantchocolade
50 g vanillesuiker
5 cl likeur 43
hagelslag
gehakte witte chocolade
gezoete bresiliennenootjes
slagroom (voor afwerking)
Los de cacaopoeder en maïzena op in een kopje koude melk.
Breek de chocoladerepen in stukjes.
Breng de rest van de melk met de room en de vanillesuiker
aan de kook. Voeg de stukjes chocolade toe. Roer tot ze
volledig gesmolten zijn.
Voeg al roerend het cacaopoedermengsel bij de hete melk.
Laat nog even koken, tot de melk bindt. Giet de massa in de
glaasjes of potjes en laat minstens 3 uur opstijven in de
koelkast.
Variant: in een feestelijke editie giet je een borrelglas Likor 43
bij de hete melk. Werk de glazen af met gezoete bresilienne-
nootjes, chocoladestrontjes, brokjes witte chocolade en
slagroom.
Chocoladepudding is een Belgisch erfgoedgerechtje.
Onze Noorderburen zijn beter vertrouwd met de benaming
‘chocoladevla’. Toegegeven, er zit een klein beetje
verschil op de invulling van het recept tussen Noord en
Zuid, maar de smaak is alleszins vergelijkbaar.
Kruimelpad
Selectie
Bijbehorende recepten