fazant fine champagne
Maak je zelf een fond, snijd dan wortel, selder en ui in
brunoise. Doe de groenten in een diepe braadpan met wat
boter, gehakte peterselie en geplet knoflook. Leg het gehakte
karkas van de fazant en de stukken bouten mee in de
braadpan en roerbak tot het vlees en het karkas kleurt. Voeg
na een paar minuten vers geritste tijm, rozemarijn en een
blaadje laurier toe. Vul aan met water tot alles
ondergedompeld is. Laat afgedekt een half uurtje sudderen.
Zeef de bereiding, voeg room en een flink glas Cognac Fine
Champagne toe en laat inkoken op zacht vuur tot sausdikte of
bind indien nodig. Corrigeer de kruiding met peper en zout.
Roer net voor het opdienen een paar klontjes ijskoude boter
door de saus tot ze glanst.
Bak net voor het opdienen de fazantenfilets. Laat ze eerst
langs beide kanten een minuutje korsten op hoog vuur in
bruisende boter. Zet het vuur lager, giet wat water in de pan,
dek af en laat een paar minuutjes sudderen. Zet de pan, nog
steeds afgedekt, een tiental minuutjes af het vuur weg.
Op het bord: een spiegel saus, daarop een filet, al dan niet
voorgesneden. Dien op met gebakken witloofstronkjes,
paddenstoelen met truffel en aardappelkroketjes. Werk af met
plukjes peterselie.
Fine Champagne is een cognac samengesteld met eau-
de-vie uit de teeltgebieden Grande Champagne en Petite
Champagne.
De roomsaus met fine champagne cognac leent zich
uitstekend voor toepassingen met vederwild, zoals fazant
of patrijs.
rozemarijn
laurier
volle room
Cognac ‘fine
champagne’
peper en zout
nootmuskaat
bospaddenstoelen
truffelolie
aardappelkroketten
Voor deze aanvullende recepten, klik op receptfiche in de
bovenbalk.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Bijpassende gerechten