wijting met zalm in een romig groentensoepje
Rol staafjes verse zalm op in een wijtingfilet en prik vast met
cocktailprikkers. Pocheer de rolletjes een paar minuten in
doorgekookt visfumet met mosselkruiden. Haal ze uit het
pocheervocht, bewaar dit en zet de wijtingrolletjes warm weg.
Het soepje: snijd courgette, venkel, wortel en ui in brunoise
en stoof deze mengeling aan in boter. Doe er een busje room
bij, een glas witte wijn en evenveel pocheervocht. Laat even
inkoken.
Wijting is een typische Noordzeevis en familie van de
kabeljauw.
Het seizoen is relatief kort, van juli tot november.
Net zoals bij kabeljauw is het vlees heel delicaat om te
bereiden. Het heeft de neiging om snel uiteen te vallen.
Best om de wijting op de graat te bereiden, al zijn er
uitzonderingen zoals hier, waar met filets gewerkt wordt.
Meng met een paar lepels zurkel uit een bokaal. Breng op
smaak met peper en zout.
In het bord: groentesoep, een wijtingrolletje en werk af met
gepelde garnalen en gehakte peterselie.
Je kan de wijting naar wens vervangen door zeetongfilets.
ui
boter
room
witte wijn
zurkel
peper & zout
peterselie
grijze garnalen
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.