hertengebraad ‘Grand Veneur’

hertengebraad grand veneur

De saus: laat in een pan in brunoise gesneden preiwit, ui, peterselie, selder, wortel met een laurierblaadje aanstoven in boter. Voeg rode wijn en wildfond toe en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Zeef de saus en voeg room, veenbessengelei en tomatenpuree toe. Laat wat inkoken. Bind de saus.
ingrediënten - info hertengebraad prei ui peterselie selder wortel
Dit gerechtje kan je opdienen met kroketjes, appeltjes in de oven, gebakken witloof of een andere herfst- of wintergroente.
Het gebraad. Bak het volgens gewicht. Een gebraad van 1,5 Kg met been, is ongeveer 1 uur en 20 minuten op 185°C. Controleer de garing met een spies. Er moet helder vocht uitstromen voor een bloedloze cuisson. Wil je het rosé, pas dan de braadtijd aan.
laurier rode wijn wildfond peper & zout room veenbessengelei tomatenpuree
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

hertengebraad

grand veneur

ingrediënten - info hertengebraad prei ui peterselie selder wortel
Dit gerechtje kan je opdienen met kroketjes, appeltjes in de oven, gebakken witloof of een andere herfst- of wintergroente.
Bereiding Ingrediënten
laurier rode wijn wildfond peper & zout room veenbessengelei tomatenpuree
Het gebraad. Bak het gebraad volgens gewicht. Een gebraad van 1,5 Kg met been, is ongeveer 1 uur en 20 minuten op 185°C. Controleer de garing met een spies. Er moet helder vocht uitstromen voor een bloedloze cuisson. Wil je het rosé, pas dan de braadtijd aan.
De saus: laat in een pan in brunoise gesneden preiwit, ui, peterselie, selder, wortel met een laurierblaadje aanstoven in boter. Voeg rode wijn en wildfond toe en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Zeef de saus en voeg room, veenbessengelei en tomatenpuree toe. Laat wat inkoken. Bind de saus.
de              passie Creatief Koken kookvurige
receptfiche receptfiche