kaasfondue royal
Wrijf de binnenkant van een koude fonduepan in met een
knoflookpasta. Doe er een scheutje citroensap en een glas
Zwitserse witte wijn in en warm op. Rasp ondertussen de
kazen (zie boodschappenlijst). Los een soeplepel maïzena op
in een glas Kirsch.
Doe de geraspte kazen bij de wijn en laat opwarmen tot ze
gesmolten zijn. Voeg er dan de Kirschbereiding bij en meng
goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper uit
de molen en nootmuskaat.
ingrediënten - info
Gruyère
Emmenthaler
Appenzeller
Kirsch
Fendant du Valais
maïzena
nootmuskaat
Geef er een Zwitserse wijn bij, de Fendant bijvoorbeeld,
maar voorzie ook een klassieke droge Franse witte wijn,
want niet iedereen is gek op het Zwitserse
gealcoholiseerde Alpenwater.
Presenteer op een bord de bloemkoolroosjes, mini-
champignonnetjes en blokjes gekookte ham. Zet daarbij een
mand gesneden stokbrood en als bijgerecht (niet bedoeld om
in de fonduepan te hangen) een slakom met gesneden kropsla
en gehalveerde kerstomaatjes.
Je gasten kunnen nu naar keuze hun spiesjes vullen met
stokbrood, groenten en charcuterie.
citroen
knoflookpasta
gekookte hamblokjes
stokbrood
champignons
bloemkool
kerstomaatjes
kropsla
peper uit de molen