everzwijn met mosterdroomsaus
Doe het aangebraden vlees met de gebakken ui in een
kasserol. Vul aan met wildfond, een flesje Trappist en
culinaire room en dat tot het vlees zwemt. Voeg een
laurierblaadje toe, wat kruidnagel en geplette jeneverbessen.
Meng met een goedgevulde eetlepel graantjesmosterd, een
beetje vloeibare honing naar smaak en een paar eetlepels
aalbessengelei. Breng op smaak met peper uit de molen en
zout.
Laat het stoofpotje minstens 1 ½ tot 2 uur of langer
onafgedekt sudderen op laag vuur tot het vlees mals is.
Dien op met bijgerechtjes naar keuze of zoals op foto: pure
knolselder-pastinaakpuree met mosterd en rolletjes van
prinsessenboontjes in Ardense ham. Werk af met piment
d’Espelette en gehakte peterselie.
room
laurier
kruidnagel
jeneverbessen
graantjesmosterd
vloeibare honing
aalbessengelei
piment d’Espelette
peterselie
Bestuif de everzwijnkarbonade met bloem schroei rondom
dicht in een hete pan met boter.
Snijd de ui in halve maantjes en bak ze goudbruin in wat boter.
Voeg tegen het einde van de baktijd een paar teentjes geplet
knoflook toe en laat het even meebakken.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.