champagnesorbet met schorseneren
350 ml rietsuikersiroop
250 ml champagne
of schuimwijn
1 eiwit
Champagnesorbet: voeg de suikersiroop, champagne, eiwit
en het sinaasappelsap samen en klop de substantie op tot een
homogene, witte massa. Giet ze in de ijsmachine en zet deze
op de sorbet-stand.
sap van 1 sinaasappel
stervrucht
schorseneren
bloemsuiker
olijfolie
Schil de schorseneren, snijd ze in flinterdunne slierten op de
mandoline. Verwarm een lepeltje olijfolie in een braadpan.
Bestuif de schorseneren met bloemsuiker en bak ze tot ze zijn
zoet en gekarameliseerd zijn. Doe hetzelfde met een
stervrucht die je in schijfjes gesneden hebt.
In een schaaltje: een bolletje sorbet met de gekamelliseerde
schorseneren en stervrucht.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.