parelhoen met grappa

parelhoen met grappa

Kruid de buikholte van het parelhoen met peper en zout. Vul met takjes salie, geplette jeneverbessen, een plakje Parmaham en een borrelglas grappa. Leg het beestje in een ovenschotel, overgiet met olijfolie, kruid de buitenkant met peper en zout en zet 30 minuten in een heteluchtoven op 200°C. Overgiet regelmatig met braadvocht.
ingrediënten - info parelhoen peper & zout verse salie jeneverbessen
Zet de oven op 185°C, giet een glas water en een glas grappa in de ovenschotel, dek af en zet de schotel nog 20 minuten in de oven. Laat daarna de schotel in de oven staan op 85°C tot het opdienen. Het resultaat is een super-mals en sappig stuk gevogelte! Scheid het parelhoen voor het opdienen. Zeef het braadvocht en voeg er een glas grappa, een half glas citroensap en een handvol gesneden salieblaadjes aan toe. Even doorkoken en warm houden. Snijd de worteltjes in frietjes en stoom ze halfgaar. Laat uitlekken en maak ze krokant in de airfryer. Dat is ongeveer 15 minuten op 180°C. Snijd de radicchio in stukken. Op het bord: een stuk parelhoen, overgoten met salie- citroensaus, een handvol groentefrietjes en een schep radicchio.
Parmaham grappa olijfolie citroen wortelen (driekleuren) raddichio
Creatief Koken de              passie kookvurige

parelhoen

met grappa

ingrediënten - info parelhoen peper & zout verse salie jeneverbessen
Kruid de buikholte van het parelhoen met peper en zout. Vul met takjes salie, geplette jeneverbessen, een plakje Parmaham en een borrelglas grappa. Leg het beestje in een ovenschotel, overgiet met olijfolie, kruid de buitenkant met peper en zout en zet 30 minuten in een heteluchtoven op 200°C. Overgiet regelmatig met braadvocht.
Zet de oven op 185°C, giet een glas water en een glas grappa in de ovenschotel, dek af en zet de schotel nog 20 minuten in de oven. Laat daarna de schotel in de oven staan op 85°C tot het opdienen. Het resultaat is een super-mals en sappig stuk gevogelte! Scheid het parelhoen voor het opdienen. Zeef het braadvocht en voeg er een glas grappa, een half glas citroensap en een handvol gesneden salieblaadjes aan toe. Even doorkoken en warm houden. Snijd de worteltjes in frietjes en stoom ze halfgaar. Laat uitlekken en maak ze krokant in de airfryer. Dat is ongeveer 15 minuten op 180°C. Snijd de radicchio in stukken. Op het bord: een stuk parelhoen, overgoten met salie-citroensaus, een handvol groentefrietjes en een schep radicchio.
Bereiding Ingrediënten
Parmaham grappa olijfolie citroen wortelen (driekleuren) raddichio
de              passie Creatief Koken kookvurige
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige