parelhoen met grappa
Kruid de buikholte van het parelhoen met peper en zout. Vul
met takjes salie, geplette jeneverbessen, een plakje
Parmaham en een borrelglas grappa. Leg het beestje in een
ovenschotel, overgiet met olijfolie, kruid de buitenkant met
peper en zout en zet 30 minuten in een heteluchtoven op
200°C. Overgiet regelmatig met braadvocht.
Zet de oven op 185°C, giet een glas water en een glas grappa
in de ovenschotel, dek af en zet de schotel nog 20 minuten in
de oven. Laat daarna de schotel in de oven staan op 85°C tot
het opdienen. Het resultaat is een super-mals en sappig stuk
gevogelte!
Scheid het parelhoen voor het opdienen. Zeef het braadvocht
en voeg er een glas grappa, een half glas citroensap en een
handvol gesneden salieblaadjes aan toe. Even doorkoken en
warm houden.
Snijd de worteltjes in frietjes en stoom ze halfgaar. Laat
uitlekken en maak ze krokant in de airfryer. Dat is ongeveer 15
minuten op 180°C. Snijd de radicchio in stukken.
Op het bord: een stuk parelhoen, overgoten met salie-
citroensaus, een handvol groentefrietjes en een schep
radicchio.
Parmaham
grappa
olijfolie
citroen
wortelen (driekleuren)
raddichio
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: