gevulde krab met gebakken avocado’s
Zet de krabschaaltjes 20 minuten in een voorverwarmde oven
op 185°C.
Halveer onrijpe avocado’s, verwijder de schil en de pit. Snijd
het vruchtvlees in halve centimeter dikke schijfjes en bak ze
goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout.
Kuis de gemengde sla en frituur platte peterselie in een pan,
besproeid met een beetje olijfolie.
Breek de schaal en pocheer voorgekookte krabscharen kort in
warme visbouillon.
Op het bord: een schaaltje krab uit de oven met daarop wat
gefrituurde platte peterselie. Daarnaast een hoopje sla, een
schijfje citroen, twee gepocheerde krabbenpoten.
Variant: je kan de inhoud van het ovenschaaltje ook in lege
krabbenschalen opdienen om er echt ‘gevulde krab’ van te
maken.
witte wijn
onrijpe avocado’s
gemengde sla
platte peterselie
visbouillon
bakmiddel
olijfolie
cayennepeper
peper & zout
Stoof gesnipperde sjalotjes aan met geplet knoflook. Laat
afkoelen. Maak hardgekookte eieren, laat afkoelen en hak ze
in grove stukken. Meng met de afgekoelde sjalot- en
knoflookbereiding.
Laat het krabvlees uit blik uitlekken. Scheid het vlees uit de
scharen van de rest. Meng dit laatste met de vorige bereiding.
Kruid met peper, zout en cayennepeper.
Maak een liaison. Meng 25 cl room met 2 geklutste eidooiers,
een scheutje witte wijn en een scheutje visbouillon.
Vul ovenschaaltjes met de krabbereiding, overgiet met de
liaison en leg bovenop het vlees uit de krabscharen.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.