varkenswangetjes met pastinaakcrème
ingrediënten - info
varkenswangetjes
kruidnagel
jeneverbes
tijm
rozemarijn
ganzenvet
pastinaak
sjalotjes
knoflook
gezouten boter
Griekse yoghurt
Leg de varkenswangetjes met kruidnagel, geplette jeneverbes,
takjes tijm en rozemarijn volledig ondergedompeld in ganzenvet en
gaar ze 4 uur in de slow cooker op 85°C of in een oven op 90°C. Bak
ze rondom bruin, net voor gebruik, in een pannetje met wat van het
ganzenvet.
Pastinaakcrème: snijd de pastinaak in blokjes, stoom ze gaar, laat
uitlekken en leg ze in een kookpot. Fruit gehakte sjalotten met geplet
knoflook in een beetje gezouten boter in een pan. Voeg deze
bereiding toe aan de pastinaak en laat samen even sudderen. Voeg
dan Griekse yoghurt met room toe en pureer tot een gladde crème.
Schep de crème in individuele potjes en bedek met paneermeel en
gemalen Gruyère. Zet een paar minuten onder de hete grill tot de
kaas kleurt.
Champignonkruimels: droog een paar kastanjechampignons in de
droogmachine of in de oven op lage temperatuur en verkruimel ze.
room
paneermeel
Gruyère
kastanje-champignons
olijfolie
truffelolie
droge kippenfond
witte balsamico
zoete sojasaus
rode Porto
puntpaprika
augurk
mosterd
Snijd de rest van de kastanjechampignions in vier en bak
ze in olijfolie gemengd met truffelolie.
Maak een glazuur met een paar eetlepels droge
kippenfond, witte balsamico-azijn, zoete sojasaus en rode
Porto. Laat inkoken tot een stroperig glazuur. Droog de
gegaarde wangetjes en wentel ze in het glazuur tot ze
glanzen.
Paprikamosterd: snijd een zoete puntpaprika en een
augurk in een fijne brunoise. Stoof ze gaar in een paar
lepels witte balsamico-azijn. Laat afkoelen, zeef, mix kort
en voeg er een paar lepels mosterd aan toe. Meng goed.
Op het bord: centraal een paar wangetjes. Dresseer de
andere componenten volgens eigen inspiratie:
gegratineerde pastinaakcrème, paddenstoelen,
champignonkruimels en paprikamosterd.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.