parelhoen met duinvoetje en Piconsaus
Schil en snijd pastinaak op grote blokken en kook ze gaar in
melk met steranijs en tijm. Mix tot een gladde puree met een
paar eetlepels van het kookvocht. Kruid met peper en zout.
Marineer de mini-rodebietjes in rode balsamico. Verwarm ze
net voor het dresseren. Schil verse rode biet en snijd ze in
plakjes. Bestuif met olijfolie en grill ze in een grillpan aan beide
zijden tot ze gaar zijn.
Halveer en stoom kleine witloofstronkjes een tweetal
minuutjes. Laat afkoelen, bestuif met olijfolie en leg ze een
vijftal minuten in een grillpan zonder ze te keren. Kruid met
peper en zout.
Snijd de paddenstoelen (duinvoetje) op brede lange schijven
met de broodsnijmachine. Besproei met olijfolie en leg ze in
een grillpan. Draai ze één keer om, zodat aan beide zijden een
mooi grillpatroon ontstaat. Kruid met peper.
Maak de saus: laat wildfond inkoken met een kruidentuiltje
van tijm, rozemarijn en laurier. Haal het tuiltje uit de ingekookte
fond en giet er naar eigen smaak Picon Amer bij. Laat nog
even koken en kruid met peper en zout. Bind de saus indien
gewenst.
ingrediënten - info
pastinaak
melk
steranijs
tijm
peper & zout
mini rodebietjes
verse rode biet
rode balsamico
olijfolie
Bak het parelhoenfilets in ganzenvet. Kruid met peper en
zout. Als ze rondom goudbruin gekleurd zijn, giet je er een
half glas water bij en plaats het deksel op de pan. Laat nog
een tiental minuutjes garen onder deksel. Zet de pan van het
vuur en laat nogmaals een tiental minuutjes rusten. Snijd de
filets in plakjes van een centimeter voor het dresseren.
Op het bord. Begin met een bergje pastinaak en maak
daarin een kuiltje. Giet de saus in het kuiltje en leg er de
parelhoen bij. Werk af naar eigen inspiratie met de gegrilde
biet, de warme mini-rodebietjes, het witloof, het duinvoetje,
aardappelkroketjes en verse postelein.
witloofstronkjes
duinvoetje
wildfond
tijm
rozemarijn
laurier
Picon Amer
parelhoenfilets
ganzenvet
aardappelkroketjes
postelein
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: