ananassorbet
225 gr verse ananas
300 cc suikersiroop
Maak suikersiroop: voor 300 cc meng je 275 cc water en 200 gr
kristalsuiker. Los de suiker al roerende op, op laag vuur. Als de
substantie helder geworden is, laat dan nog één minuut
doorkoken. Laat volledig afkoelen voor het gebruik.
Pureer de ananas met de suikersiroop en citroensap.
Klop het eiwit stijf en spatel het door het mengsel. Voeg water toe.
Giet de bereiding in de ijsmachine en zet op de sorbetstand.
Dien op in een ijscoupe, eventueel met een glaasje citroenjenever
als smaakverfrisser voor de hoofdschotel in een
meergangenmenu.
1 el citroensap
1 eiwit
1 dl koud water
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.