visfondue

visfondue

In deze versie is de eerste schotel opgebouwd met gestoomde romanesco kool en gestoomde kleine worteltjes. De vis is opgerolde pladijsfilet, kabeljauw, tonijn en zeetong. Langs de zijkanten ligt tuinkers. In het midden van de 2e schotel ligt een gestoomde minibloemkool. Bovenaan zalmforel, ernaast mantelschelpnootjes en tijgergarnalen. Daaronder verse inktvisringen en zalm. De afwerking gebeurt met peterselie en limoen. Daarbij past een potje mosselen, in dit geval de super’s en niet de jumbo’s. In de fonduepot zit visfond die verrijkt werd met mosselkruiden. Serveer deze visfondue met stokbrood of gekookte aardappeltjes in de pel en sausjes naar keuze. Hier: cocktailsaus, tuinkruidensaus, mosselsaus, dille-sjalotsaus en kreeftensaus.
ingrediënten - info mosselkruiden mosselen romanesco kool worteltjes pladijsfilet kabeljauw tonijn zeetong visfond
visfondue 3 visfondue 2
Snel klaar bestaat niet in de keuken. Behalve als je alleen maar een afhaalpizza moet opwarmen. Een visfondue lijkt weinig tijd te kosten, maar reken gerust een uurtje voorbereiding.
tuinkers minibloemkool zalmforel mantelschelpnootjes tijgergarnalen inktvis zalm peterselie limoen stokbrood vissausjes naar keuze
Naast het gewone bestek geef je je gasten een visfonduemandje om de brokjes in te garen. Let erop dat de visbouillon niet meer kookt aan tafel. Nog een tip: er blijft altijd wat vis over na de maaltijd. Ik maak daar de volgende dag een vispannetje of vissoep van.
Creatief Koken de              passie kookvurige

visfondue

In deze versie is de eerste schotel opgebouwd met gestoomde romanesco kool en gestoomde kleine worteltjes. De vis is opgerolde pladijsfilet, kabeljauw, tonijn en zeetong. Langs de zijkanten ligt tuinkers. In het midden van de 2e schotel ligt een gestoomde minibloemkool. Bovenaan zalmforel, ernaast mantelschelpnootjes en tijgergarnalen. Daaronder verse inktvisringen en zalm. De afwerking gebeurt met peterselie en limoen. Daarbij past een potje mosselen, in dit geval de super’s en niet de jumbo’s. In de fonduepot zit visfond die verrijkt werd met mosselkruiden. Serveer deze visfondue met stokbrood of gekookte aardappeltjes in de pel en sausjes naar keuze. Hier: cocktailsaus, tuinkruidensaus, mosselsaus, dille-sjalotsaus en kreeftensaus.
Snel klaar bestaat niet in de keuken. Behalve als je alleen maar een afhaalpizza moet opwarmen. Een visfondue lijkt weinig tijd te kosten, maar reken gerust een uurtje voorbereiding.
Bereiding Ingrediënten
ingrediënten - info mosselkruiden mosselen romanesco kool worteltjes pladijsfilet kabeljauw tonijn zeetong visfond
tuinkers minibloemkool zalmforel mantelschelpnootjes tijgergarnalen inktvis zalm peterselie limoen stokbrood vissausjes naar keuze
Naast het gewone bestek geef je je gasten een visfonduemandje om de brokjes in te garen. Let erop dat de visbouillon niet meer kookt aan tafel. Nog een tip: er blijft altijd wat vis over na de maaltijd. Ik maak daar de volgende dag een vispannetje of vissoep van.
de              passie Creatief Koken kookvurige
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige